Взаємодіючи з сайтом, ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності.
Увага!

Ви використовуєте застарілий браузер Internet Explorer. Внаслідок цього сайт може працювати неправильно.

Будь ласка, скачайте та встановіть будь-який інший сучасний браузер. Це дозволить нашому та іншим сайтам продемонструвати більше можливостей.

Скачати сучасний браузер
Ігнорувати проблему і перейти на сайт

Яких планувань краще уникати при виборі квартири

Поради щодо вибору планування квартири
Яких планувань краще уникати при виборі квартири

Здається, що непрактичні планування залишилися лише в радянських «панельках» та «хрущовках», а сучасні забудовники використовують тільки продумані рішення для організації житлового простору. Однак, іноді це далеко не так. Давайте розглянемо варіанти планувань, яких бажано уникати при покупці квартири як в новобудові, так і на вторинному ринку. Зазвичай це ряд крайнощів, які буде легко запам'ятати.

Занадто мало вікон

Основна проблема таких квартир — це недостатність природного освітлення, яка може спричинити за собою ряд неприємних наслідків, починаючи від більш високих витрат на планування та установку штучного світла, оплату електрики і закінчуючи підвищеним ризиком захворіти, подовгу прибуваючи в такому приміщенні. Природна інсоляція вкрай важлива для підтримки здоров'я мешканців, не кажучи вже про те, що будь-який інтер'єр буде виглядати набагато вигідніше, якщо в квартирі досить природного світла.

Занадто багато вікон

Панорамне скління, звичайно, дуже ефектне рішення, яке дозволяє зробити інтер'єр квартири гранично яскравим і просторим. Але в усьому хороша міра. Занадто велика кількість вікон не дозволить вам розмістити досить меблів і досягти необхідного затишку. Звичайно, можна закрити вікна панелями, меблями або цікавими шторами, але це все не замінить того комфорту і почуття захищеності, який ми звикли відчувати, ховаючись за міцними стінами від тривог великого міста.

Занадто багато кутів

Найчастіше надлишок кутів в приміщенні обумовлений оригінальною формою самої будівлі. Тут практично неминуча поява гострих кутів, які доставляють багато неприємностей. Простір в них досить складно заповнити чимось практичним. Доведеться виготовляти нестандартні меблі, які зможуть частково згладити ці недоліки. По суті, велика кількість кутів краде корисний простір квартири.

Занадто мало кутів (овальні або круглі будівлі)

Іншою крайністю є недостатність кутів в приміщенні. За ефектний зовнішній вигляд будинку доводиться розплачуватися труднощами у виборі, установці меблів і організацією простору взагалі. Найчастіше, в таких квартирах присутні і гострі кути і велика кількість панорамних вікон.

Довгі і вузькі кімнати

Наостанок розглянемо ще один приклад невдалого планування. Це так звані кімнати-вагони. Якщо ширина кімнати недостатня, то в ній неминуче буде тісно, яка б площа у неї не була. Але, якщо ж ширина кімнати близько 4-х метрів, то, не дивлячись на пропорції, в ній можна зробити прекрасну студію, розділивши простір на зручні зони.