Взаємодіючи з сайтом, ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності.
Увага!

Ви використовуєте застарілий браузер Internet Explorer. Внаслідок цього сайт може працювати неправильно.

Будь ласка, скачайте та встановіть будь-який інший сучасний браузер. Це дозволить нашому та іншим сайтам продемонструвати більше можливостей.

Скачати сучасний браузер
Ігнорувати проблему і перейти на сайт

Пластикові вікна в наших будинках

Історія пластикових вікон у світі і в Україні
Пластикові вікна в наших будинках

Все рідше на фасадах будівель можна помітити дерев'яні віконні рами. Більшість власників квартир в старому житловому фонді давно замінили їх на сучасні пластикові, в новобудовах пластикові вікна встановлюють первісно. Сьогодні ми постараємося розповісти історію і описати основні характеристики вікон, які вже стали для нас такими звичними.

Історія пвх

Здається, що поява полівінілхлориду було неминучою. Його незалежно один від одного синтезували кілька вчених в різні роки XIX і XX століття. Першим з них був Анрі Віктор Реньо, який отримав вінілхлорид в 1835 і полівінілхлорид в 1838 році. На той момент речовині не було знайдено гідного призначення і широке застосування матеріалу почалося тільки після 1926 року.

Історія пластикових вікон

У цьому 2022 році виробництву пластикових вікон виповнюється 70 років. Перші ПВХ вікна з'явилися в Німеччині в 1912 році. Однак на той момент вони виявилися недостатньо міцними, і не знайшли належної популярності. Додаткові труднощі на виробництві виникли внаслідок Першої світової війни і розробки в цьому напрямку були тимчасово припинені. Тільки в 50-60-х роках минулого століття було налагоджено масштабне виробництво ПВХ вікон. На той час вони вже оснащувалися металевим каркасом і перевершували дерев'яні віконні рами за своїми експлуатаційними властивостями. До початку XX століття пластикові профілі були позбавлені від шкідливих компонентів, таких як важкі метали, використовувані в якості каталізаторів і свинець, що надавав виробам необхідну білизну. Сьогодні пластикові вікна не менш екологічні, ніж дерев'яні, адже у виробництві останніх часто використовуються антипірени, водовідштовхувальні та протигнильні речовини, які не представляється можливим назвати екологічними.

Пластикові вікна в Україні

До нас пластикові вікна потрапили на початку століття практично в такому вигляді, якими ми їх знаємо тепер. Винятком можуть бути лише деякі конструктивні особливості. Далеко не кожен житель країни міг дозволити собі таку розкіш і ПВХ вікна займали свою лідируючу позицію поступово. Але, завдяки зростанню конкуренції та оптимізації виробництв, сьогодні пластикові вікна доступні переважній більшості громадян. Однією з фірм, які колись були першопрохідцями українського ринку, є компанія Міропласт, що виробляє віконні системи WDS з 2007 року. На сьогоднішній день це один з лідерів вітчизняного ринку з виробництва металопластикових вікон. Компанія повністю українська і виробляє близько 20% всієї віконної продукції в країні. Це найбільше підприємство подібного роду в Україні. Але головне — це, звичайно, якість. Використовуючи власний відділ досліджень і розробок, тестування продукту і контроль виробничого процесу, компанії вдалося створити вікна, що відповідають високим стандартам України та Європи. Експорт своєї продукції Миропласт здійснює в 15 країн зарубіжжя. Саме вікна WDS ми обрали для скління житлового комплексу на вулиці Олеся Гончара. Це обумовлено, перш за все, високою якістю металопластикових профілів даної компанії. Таким чином, наші покупці можуть бути впевнені, що їм ще дуже довго не доведеться турбується про заміну та ремонт віконних конструкцій.