Взаємодіючи з сайтом, ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності.
Увага!

Ви використовуєте застарілий браузер Internet Explorer. Внаслідок цього сайт може працювати неправильно.

Будь ласка, скачайте та встановіть будь-який інший сучасний браузер. Це дозволить нашому та іншим сайтам продемонструвати більше можливостей.

Скачати сучасний браузер
Ігнорувати проблему і перейти на сайт

7 помилок, які можуть зіпсувати інтер'єр

Помилки в оформленні інтер'єру, яких краще уникати
7 помилок, які можуть зіпсувати інтер'єр

Який же він, ідеальний інтер'єр? Звичайно той, який підходить саме вам. А, так як всі ми дуже різні, то і інтер'єр потрібно підбирати суто індивідуально. Однак, при всіх сучасних можливостях, величезному спектрі варіантів і прийомів, не варто нехтувати базовими правилами. Сьогодні ми познайомимося з частими помилками, про які краще знати до початку дизайн-проекту і ремонту.

Монохромний білий інтер'єр

Стерильно біле оформлення, що нагадує лікарняну палату - не найкращий варіант. Обов'язково додавайте додаткові кольори в декорі або меблях.

Занадто велика кількість різних відтінків

Забагато непоєднуваних кольорів перетворить вашу кімнату в базарний ларьок. Уникнути такого відчуття допоможе правило — не більше трьох основних відтінків в палітрі. Допускається використання похідних фарб, тобто близьких до трьох основних.

Непоєднувані орнаменти та візерунки

Щоб подружити кілька декоративних візерунків, дотримуйтесь двох правил: Різні орнаменти в одній колірній гамі або ідентичні орнаменти в різних кольорах.

Стіни повністю закриті меблями

Звільніть хоча б частину простору, інакше ваша кімната буде походити на виставковий зал. Надлишок меблів досить важкий для сприйняття і буде гнітюче діяти на мешканців.

Надмірна кількість декоративних елементів

Не зловживайте дрібними меблями і елементами декору. Навіть найвидатніші і оригінальні предмети інтер'єру перетворюються в купу мотлоху, якщо їх занадто багато.

Люстра в невеликій кімнаті

Одного верхнього світильника завжди буде недостатньо, не дивлячись не його високу яскравість. Краще використовувати кілька світильників, кожен з яких буде виконувати свою функцію в залежності від ситуації. Відмовтеся від громіздкої люстри, якщо площа кімнати менше 20 м² і стеля нижче 3 м.

Фотошпалери

Рідко можна вважати фотошпалери доречними в сучасному будинку. Так, бувають винятки. Але в найчастіше, це вірний спосіб зіпсувати інтер'єр, зробивши його набагато дешевшим, ніж він є насправді. В крайньому випадку використовуйте оригінальні геометричні зображення. Від фотографій природи і текстур цегляної стіни краще відмовитися.