Взаємодіючи з сайтом, ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності.
Увага!

Ви використовуєте застарілий браузер Internet Explorer. Внаслідок цього сайт може працювати неправильно.

Будь ласка, скачайте та встановіть будь-який інший сучасний браузер. Це дозволить нашому та іншим сайтам продемонструвати більше можливостей.

Скачати сучасний браузер
Ігнорувати проблему і перейти на сайт

10 популярних стилів інтер'єру

Опис десяти найпопулярніших стилів сучасного інтер'єру.
10 популярних стилів інтер'єру

У цій статті розповімо про десять найактуальніших, функціональних і практичних стилях інтер'єру, які можна органічно втілити в сучасних новобудовах.

Неокласика

Елегантний і багатий, але при цьому лаконічний стиль інтер'єру, який свідчить про добрий смак власника квартири. Для реалізації цього інтер'єру необхідні світлі і просторі приміщення з високими стелями і великими вікнами. У неокласиці, на відміну від класичного інтер'єру, активно використовуються як природні, так і штучні матеріали, а також сучасні технології. Меблі зберегла масивність форм, але стала більш функціональною, без декоративних надмірностей. В оббивці використовуються дорогі тканини зі стриманим орнаментальним візерунком. У колірній палітрі переважають пастельні тони. Темні глибокі тони використовуються в якості акцентів. Декор і аксесуари також стали більш стриманими.

Мінімалізм

Простий, функціональний і практичний сучасний стиль. Чіткість форм і ліній, суворе дотримання пропорцій, монохромна колірна гамма і відсутність декору — основні принципи мінімалізму. Використання трансформуючихся меблів, вбудованої техніки, пластику і скла дозволяє зберегти в приміщенні максимальну кількість світла і вільного простору. Основні кольори палітри — білий, сірий, бежевий.

Лофт

Головні переваги цього стилю — високі стелі, вільні планування і величезних розмірів вікна. Ключові елементи стилю: Голі цегляні або оштукатурені стіни, відкриті комунікації, поєднання вінтажних та сучасних меблів. При оформленні приміщень особлива увага приділяється освітленню. Яскравість освітлення повинна контрастувати зі стриманою обробкою основних поверхонь. У колірній палітрі переважають природні кольори і натуральні відтінки.

Гранж

Стиль гранж — це поєднання практичності і комфорту. Цей стиль можна відтворити тільки в просторому світлому приміщенні з великими вікнами. В обробці основних поверхонь використовуються натуральні матеріали. Стіни прикрашають цегляною кладкою або просто штукатурять. Стелю та підлогу обшивають деревом. Класичні меблі і лаконічні аксесуари ефектно виділяються на тлі нарочито простої обробки приміщень. Особливу увагу варто приділити текстилю. М'які пледи і подушки з натуральних матеріалів зроблять інтер'єр ще затишнішим. Основні кольори палітри: Білий, сірий, бежевий, коричневий та чорний.

Кантрі

Дуже затишний, природний і натуральний стиль, насичений сільським шармом. Оздоблювальні матеріали, меблі, декор та аксесуари — все виконується з натуральних матеріалів. При виборі меблів перевагу слід віддати масивним предметам з зістареного дерева. В оббивці, декорі вікон, наволочках використовується щільний текстиль з квітковим малюнком або клітиною. Дуже важливі аксесуари: Живі квіти, декор ручної роботи, ковані вироби. Для кольорової палітри стилю характерні такі кольори: Зелений, коричневий, бежевий, блакитний.

Шеббі шик

Романтичний і дуже жіночний стиль. Основні характеристики: Ніжна пастельна палітра кольорів, високоякісна вінтажна меблі, аксесуари і текстиль. В обробці основних поверхонь використовуються прості матеріали: Біла штукатурка на стелі, дерев'яна підлога, стіни обклеюють шпалерами з дрібним квітковим візерунком. Головні елементи декору — статуетки у вигляді янголят, вироби ручної роботи, ковані предмети, живі квіти.

Еко-стиль

Природний, комфортний і органічний стиль інтер'єру. В обробці приміщень, меблів і декорі використовуються тільки натуральні матеріали: Дерево, камінь, кераміка, скло, пробка. Інтер'єр в еко-стилі повинен бути просторим і світлим, з великою кількістю живих рослин. Меблі краще вибирати прості і лаконічні, з масиву дерева благородних порід. Також популярні плетені меблі з ротанга. Як декор використовують кошики, скрині, керамічні і скляні вази, натуральний текстиль. У колірній палітрі використовуються природні природні кольори і їх відтінки.

Бохо

Яскравий і самобутній стиль без строгих канонів і правил. Головне завдання такого інтер'єру — відобразити індивідуальність власника квартири. Абсолютна свобода у виборі матеріалів, способів обробки, стилів меблів та декору дозволяє створити гармонійний простір, який буде демонструвати ваш особистий погляд на світ. Основну роль в цьому стилі грають декор і текстиль. Всі поверхні в приміщенні заповнюються виробами ручної роботи, сувенірами з різних країн, картинами, статуетками, масками, дзеркалами в масивних рамах, вигадливими світильниками та іншими цікавими дрібничками. Текстильні елементи повинні бути декоровані етнічними орнаментами або оригінальними візерунками. Для стилю бохо характерні яскраві насичені кольори: Червоний, оранжевий, жовтий, відтінки синього і зеленого.

Хай тек

Функціональний і стриманий стиль, в якому немає місця декоративним надмірностям і яскравим колірним рішенням. Всі поверхні гранично рівні і глянцеві. Багато вільного простору, зручний і лаконічний дизайн меблів, використання останніх новинок техніки — основні риси стилю хай-тек. В обробці приміщень активно застосовуються скляні, пластикові і металеві матеріали. Простір не повинен бути перевантажений предметами меблів, текстилем і аксесуарами. Дизайн меблів мінімалістичний і практичний. У ролі декору використовують світильники футуристичних форм, абстрактні картини, чорно-білі фотографії в строгих рамах. Основні кольори стилю: Білий, чорний, сірий. Як акценти можуть використовуватися якийсь яскравий колір в мінімальній кількості.

Скандинавський стиль

Головне в скандинавському стилі — це прагнення до природності і простоті. При оформленні інтер'єру важливо не перевантажувати простір зайвими предметами, роблячи його максимально комфортним і світлим. Натуральні оздоблювальні матеріали, прості і лаконічні меблі, затишний текстиль — основні властивості стилю. Стеля і стіни покривають шпалерами або фарбою світлих відтінків, підлогу облицьовують деревом. Меблі функціональні і практичні, також виготовляються з дерева. Вікна не декорують щоб не перегороджувати шлях природного світла. Важливу роль в скандинавському стилі грають предмети декору, але їх не повинно бути багато. Вироби ручної роботи, вази, керамічний і порцеляновий посуд, світильники, свічники, живі рослини відмінно впишуться в цей інтер'єр. Колірна гамма основних поверхонь і меблів: Білий, світлі відтінки сірого і блакитного, бежевий. Яскраві акценти розставляють за допомогою декору та окремих елементів меблів. Можна використовувати відтінки червоного, синього, фіолетового та зеленого кольору.

Висновки

Сучасні квартири з високими стелями і вільними плануваннями, дозволять втілити будь-який з стилів інтер'єру. Головне, вибирати той, що до душі саме вам, створювати інтер'єр, в якому буде затишно і комфортно.