Взаємодіючи з сайтом, ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності.
Увага!

Ви використовуєте застарілий браузер Internet Explorer. Внаслідок цього сайт може працювати неправильно.

Будь ласка, скачайте та встановіть будь-який інший сучасний браузер. Це дозволить нашому та іншим сайтам продемонструвати більше можливостей.

Скачати сучасний браузер
Ігнорувати проблему і перейти на сайт

Яку планування вибрати в новобудові

Поради щодо вибору квартири в новобудові
Яку планування вибрати в новобудові

Щоб придбати квартиру з плануванням, яка буде зручною і комфортною для вас і вашої родини, потрібно врахувати склад сім'ї та їхні потреби. Правильно організувати житловий простір і задіяти кожен метр житлоплощі з користю, вам допоможуть наступні правила:

  • Не виділяйте під коридор і хол дуже велику площу.
  • Якщо міжкімнатна перегородка робить кухню дуже маленькою, краще об'єднати її з вітальні.
  • Необхідно оптимально розділити житлову площу квартири, щоб кожен член сім'ї був забезпечений особистим простором.
  • У квартиру повинно потрапляти достатня кількість сонячного світла, тому краще вибирати житло з орієнтацією вікон на південне або суміжні напрямки.
  • Уникайте квартир зі скошеними і напівкруглими стінами.

Розглянемо основні види планувань:

  • Традиційне або класичне планування квартири. Цей варіант ідеально підійде для сімей з дітьми, для людей з різними інтересами і розпорядком дня. Найчастіше, кімната з більшою площею використовується як вітальня, а кімнати поменше — як спальні. Перевага традиційної планування полягає в тому, що ізольованість всіх кімнат забезпечує кожного мешканця особистим, закритим простором.
  • Квартира-студія — це квартира, в якій вітальня, спальня і кухня утворюють єдиний житловий простір, з практично повною відсутністю перегородок, а зонування простору відбувається за допомогою декоративних елементів і меблів. Відокремленим залишається тільки санвузол. Завдяки відсутності міжкімнатних перегородок, таке планування буде більш світлим і просторим. Квартира-студія підходить для тих, хто живе один і для молодих пар без дітей. У разі, коли в такій квартирі проживає більше однієї людини, важливо грамотно зонувати простір, щоб мешканці не заважали один одному, займаючись своїми справами. Ліжко повинне розташовуватися якнайдалі від кухні і не проглядатися при вході в квартиру. Також потрібно виділити робоче місце. Це можна зробити за допомогою стелажа або ширми.
  • Смарт-квартира — це квартира із загальною площею від 20 до 30 квадратних метрів. Таке планування ідеальна для проживання однієї людини. Цей варіант відмінно підійде пенсіонерам, студентам і активним молодим фахівцям, мало часу проводять вдома. Продумане зонування, сучасна меблі, що трансформуються і вбудована побутова техніка роблять проживання в такій квартирі комфортним і затишним.
  • Суміжно-роздільне планування. Тут вітальня і кухня об'єднуються в студію, а спальні залишаються ізольованими. Таке планування актуальна для квартир з будь-якою площею. Це універсальний варіант, який підійде і молодим парам і сім'ям з дітьми.

Вибираючи ідеальне планування перш за все продумайте сценарії використання квартири, проаналізуйте звички і уподобання вашої родини. Це допоможе визначитися з основними вимогами та зробити вірний вибір.