Взаємодіючи з сайтом, ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності.
Увага!

Ви використовуєте застарілий браузер Internet Explorer. Внаслідок цього сайт може працювати неправильно.

Будь ласка, скачайте та встановіть будь-який інший сучасний браузер. Це дозволить нашому та іншим сайтам продемонструвати більше можливостей.

Скачати сучасний браузер
Ігнорувати проблему і перейти на сайт

Як облаштувати квартиру під здачу в оренду

Корисні поради про облаштування квартири під здачу в оренду
Як облаштувати квартиру під здачу в оренду

Сьогодні багато людей купують нерухомість не для себе, а в якості інвестиції, тому питання облаштування квартири для здачі в оренду дуже актуальне. У цій статті розглянемо, як зробити квартиру привабливою для орендаря і окупити вкладення.

Оздоблювальні матеріали

Для квартири під здачу в оренду матеріали потрібно вибирати зносостійкі, які не вимагають складного догляду і добре піддаються реставрації. Для стін підійде фарба, що миється, декоративна штукатурка або шпалери під фарбування. Зовнішні кути варто зміцнити за допомогою алюмінієвих плашок або куточків, утоплених в штукатурку. Оптимальні варіанти для підлогового покриття: кварцвініловая плитка, комерційний лінолеум, міцний ламінат, плитка і керамограніт. Плінтус можна сміливо вибирати пластиковий, стелі натяжні, а міжкімнатні двері - найдоступніші за вартістю, світлих відтінків. Не слід економити на комунікаціях, електриці і сантехніці, на них потенційні орендарі звертають увагу в першу чергу. До того ж, неякісні інженерні рішення приведуть не тільки до швидкої заміни проводів і труб, але і до можливих протікань, які обернуться серйозними проблемами з сусідами.

Кольорове рішення

Для квартири під здачу найкраще підійде нейтральний інтер'єр у світлих тонах, який мешканці самі наповнять аксесуарами згідно зі своїми смаковими уподобаннями. Для основних поверхонь варто вибирати білий, бежевий, світло-сірий і кремовий відтінки. Вони поєднуються з усіма колірними акцентами і роблять простір візуально ширше і охайніше. Щоб інтер'єр не здавався безликим, можна додати контрастних відтінків за допомогою текстилю, меблів або елементів оздоблення.

Меблі

Обмежтеся мінімальним набором речей, купите тільки найнеобхідніше: кухонний гарнітур, обідній стіл, диван для вітальні, ліжко для спальні, шафа. Для кухні підберіть глянцеві фасади, вони більш довговічні, ніж матові. Меблі повинні бути сучасні і міцні, але бюджетні. Від громіздких меблів варто відмовитися на користь мобільності, так і перестановку легше робити і можна не боятися пошкоджень підлогового покриття. Дивани слід вибирати з відсіком для зберігання білизни. Щоб квартира виглядала світліше і просторіше, краще не вішати темних щільних штор.

Прибирання і оновлення інтер'єру не повинні забирати багато часу і коштів. Тому вибирайте невибагливі в експлуатації і легко миються оздоблювальні матеріали та меблі. Для диванів і крісел використовуйте знімні чохли і текстиль, який легко стирається в машинці. Наявність скляних поверхонь в інтер'єрі варто звести до мінімуму.

Сподіваємося, дані поради допоможуть уникнути додаткових витрат при здачі квартири. Бажаємо вам прибуткових інвестицій і адекватних квартиронаймачів!