Взаємодіючи з сайтом, ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності.
Увага!

Ви використовуєте застарілий браузер Internet Explorer. Внаслідок цього сайт може працювати неправильно.

Будь ласка, скачайте та встановіть будь-який інший сучасний браузер. Це дозволить нашому та іншим сайтам продемонструвати більше можливостей.

Скачати сучасний браузер
Ігнорувати проблему і перейти на сайт

Поради з облаштування невеликої кухні

Кілька корисних порад з облаштування маленької кухні
Поради з облаштування невеликої кухні

Сучасні мешканці квартир діляться на два типи. Одні люблять готувати складні страви і готові проводити багато часу в своїй просторій кухні. Інші живуть в іншому темпі і їм достатньо щось швидко приготувати або просто розігріти. Саме про кухню для таких людей ми сьогодні і поговоримо.

Якщо ви не дуже любите готувати або у вас недостатньо часу для цього, вам можна обійтися компактною кухнею або кухнею, поєднаною з вітальні. Ось кілька порад, які допоможуть заощадити місце, але в той же час, не втратити в комфорті.

Меблі

Для невеликої кухні ми б рекомендували вибирати гарнітур світлих тонів з мінімумом предметів, але з підвищеною місткістю. Велика кількість шаф створює відчуття хаосу і краде дорогоцінний простір. Щоб використовувати всю корисну площу, можна встановити високі шафи аж до стелі. Модульні меблі - відмінний варіант. Якщо ви вирішили розмістити в кухні стіл, то розгляньте його круглий або овальний варіант. Такий стіл займає набагато менше місця. Стільницю можна розмістити в віконному отворі замість підвіконня.

Техніка

Додатково заощадити місце вам допоможе вбудована техніка. Сьогодні багато виробників пропонують побутову техніку у вузьких форматах. В основному це посудомийні машини, духові шафи, варильні поверхні і витяжки. Постарайтеся не розміщувати в маленькій кухні техніку, яка не стосується готування або зберігання продуктів. Пральну машину, водонагрівач та інше краще розташувати у ванній кімнаті або коморі.

Холодильник

Про холодильник окремо. Цей предмет інтер'єру займає найбільше місця на кухні. Так, є варіанти встановити однокамерний холодильник або зовсім винести його за межі кухні. Однак, ми не рекомендуємо такі компроміси. На наш погляд, кращий варіант - це висока, але в той же час, максимально вузька модель з холодильною та морозильною камерами. Такий холодильник візуально збільшує простір і не займає надто багато місця.

Системи зберігання

У маленькій кухні є сенс максимально продуктивно задіяти весь об’єм приміщення. Як уже згадувалося, краще придбати максимально високі меблі під стелю, в верхніх шафках якої можна зберігати рідко використовувані речі. Проявіть кмітливість. Практично в кожному інтер'єрі можна знайти простір, який підійде для системи зберігання. Наприклад, під столом, який прилягає однією стороною до стіни, можна влаштувати досить об'ємну шафку. Диванчик або сидіння також можуть мати додаткове призначення і містити усередині порожнини для зберігання.

Декор

У маленькій кухні з декором особливо не розгуляєшся. Проте, відмовлятися від нього зовсім не варто. Існують прийоми використання декоративних предметів, які можуть візуально збільшити розміри простору. Наприклад, замість однієї великої картини в центрі стіни, можна повісити дві невеликі, одну над іншою. Дзеркала також збільшать візуальний об'єм кухні. Прозорі елементи і аксесуари підійдуть як не можна до речі. Варто відмовитися від великих ваз і для квітів і фруктів.

Використовуючи ці поради і власну кмітливість, навіть в невеликому приміщенні можна створити затишну і функціональну кухню.