Взаємодіючи з сайтом, ви погоджуєтесь з політикою конфіденційності.
Увага!

Ви використовуєте застарілий браузер Internet Explorer. Внаслідок цього сайт може працювати неправильно.

Будь ласка, скачайте та встановіть будь-який інший сучасний браузер. Це дозволить нашому та іншим сайтам продемонструвати більше можливостей.

Скачати сучасний браузер
Ігнорувати проблему і перейти на сайт

Цікаві факти про будівництво — частина 1

Подборка интересных фактов о строительстве
Цікаві факти про будівництво — частина 1

Хто побудував піраміди

Спори з приводу авторів пірамід тривають донині. Безліч версій від офіційної і до позаземної розбурхують уми дослідників. Не дивлячись на це, сьогодні можна з високою часткою ймовірності припустити, чиїми руками виконувалося зведення пірамід. Єгиптологи рідко змінюють свою усталену точку зору. Але версія, заснована на роботах геродота про те, що при будівництві використовувалася праця рабів, вже переглянута. На даний момент вважається, що піраміди будувало основне населення країни, що було їх трудовою повинністю. Недалеко від гізи був знайдений некрополь з гробницями архітекторів, виконробів і досить бідні поховання звичайних робітників. Також розкопаний великий комплекс з виробництва їжі для годування робітників. Характер будівель, останки та інші знахідки дозволяють вченим стверджувати, що раби не використовувалися при будівництві пірамід.

Держава, в якій не варто вкладати в нерухомість

У більшості країн покупка нерухомості — це відмінна інвестиція. Її вартість неухильно зростає, дозволяючи не тільки зберегти, а й примножити свій капітал. Однак, в японії справи йдуть зовсім інакше. З першого ж дня японські будівлі починають падати в ціні, втрачають половину вартості за перші 10 років і практично повністю знецінюються через 25 років. Тут будинок є споживчим товаром, але ніяк не інвестицією. Це обумовлено наступними особливостями. Термінове масове будівництво після закінчення другої світової війни залишило після себе велику кількість будинків вкрай низької якості, що сформувало у населення негативне сприйняття старих будівель. Крім того, постійно мінливі правила сейсмічної безпеки, нові технології і матеріали призводять до того, що покупці обирають нове, більш безпечне житло. Ця особливість є продовженням давно сформувався японського менталітету скороминущості — будь-яка будівля може бути зруйнована стихією за лічені секунди. Навіть найважливіші святині в японії регулярно оновлюються і перебудовуються. Додатковим фактором є те, що значно простіше отримати банківську позику на будівництво нового будинку, ніж на покупку старого.

Чому пентагон такої форми

Як це не дивно, але в п'ятикутної формі немає ніякої містики, сакрального задуму або символізму. Все досить прозаїчно і утилітарно. Спочатку місцем для будівництва було обрано ділянку в передмісті вашингтона, який мав форму неправильного п'ятикутника. Передбачалося, що будівля буде прилягати до перехрестя доріг, кут перетину яких становив 108 градусів, що якраз відповідає куту п'ятикутника. Архітектори постаралися максимально гармонійно вписати офісний комплекс в наявну структуру району, заклавши в основу будівлі правильний п'ятикутник. Але через деякий час президент рузвельт розпорядився зрушити споруду майже на кілометр щоб та не загороджує вид з арлінгтонського цвинтаря на місто. І, так як проект був вже в розробці, будівництво було вирішено перенести, залишивши вид штаб-квартири міністерства оборони сша без змін.